Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη πολύ λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα.Αυτή η πιτούλα εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το κολατσιό όλων για τα παιδιά στο σχολείο, για τους μεγάλους που δούλευαν στα χωράφια, σαν κέρασμα, σαν εύκολη λύση για να χορτάσουν την «πείνα» τους εκείνα τα δύσκολα χρόνια!
Φυσικά τα υλικά...
Αλμυρές Πίτες & Τάρτες
Βάζουμε τις τορτίγιες για 1-2 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ύλη) σε μέτρια φωτιά, ώστε να μαλακώσουν. Αλείφουμε τις τορτίγιες με το ταχίνι. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τοποθετούμε από μία μπανάνα στην άκρη κάθε τορτίγιας πάνω από το ταχίνι. Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίγια γύρω από την μπανάνα. Κόβουμε την τορτίγια σε...
Skinny Carrot Fries
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C, και στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα με το αλεύρι καλαμποκιού, λίγη πάπρικα, το φρέσκο θυμάρι, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ραντίζουμε τα καρότα με το ελαιόλαδο. Τα απλώνουμε σε μονή στρώση στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, γυρίζοντας τα και...
Βάζουμε τις μπανάνες και τα αβοκάντο στην κατάψυξη για 15 λεπτά