Μηλοπιτάκια με ταχίνι.

2019-11-12

Για πρωινό, απογευματινό ή οποιαδήποτε ώρα χρειαζόμαστε ενέργεια και λίγη γλύκα! 1 ή 2 κομμάτια είναι τέλειο ενδιάμεσο σνακ. Πλούσια σε ενέργεια, αντιοξειδωτικούς παράγοντες (από ταχίνι, πορτοκάλι, κανέλα και καρύδια) και βιταμίνες !

Δοκιμάστε τα

Υλικά


Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικό),
  • το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα

Για τη γέμιση

  • 4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
  • 1 κ.γλ κανέλα

Εκτέλεση


Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι .

Ζυμώνουμε το μίγμα καλά.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης .

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού.

Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα .

Στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση .

Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .

Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Τρικαλινό Όραμα © Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2019
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε