Μηλοπιτάκια με ταχίνι.

Για πρωινό, απογευματινό ή οποιαδήποτε ώρα χρειαζόμαστε ενέργεια και
λίγη γλύκα! 1 ή 2 κομμάτια είναι τέλειο ενδιάμεσο σνακ. Πλούσια σε
ενέργεια, αντιοξειδωτικούς παράγοντες (από ταχίνι, πορτοκάλι, κανέλα και
καρύδια) και βιταμίνες !
Δοκιμάστε τα
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικό),
- το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
- 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
Για τη γέμιση
- 4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
- 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
- 1 κ.γλ κανέλα
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι .
Ζυμώνουμε το μίγμα καλά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης .
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού.
Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα .
Στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση .
Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .
Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.